Even voorstellen aan ons Maatje in Zeeland Cor Jansen

Als ondernemer in de zorg, help ik mensen langer thuis te blijven wonen. Op een fijne manier.’

Na jaren in de maaltijdproductie, is Cor Jansen sinds 1 september ook Maatje geworden in de regio Zeeland, Zuid-Hollandse-eilanden en Rotterdam. In deze blog vertelt hij waarom hij gelooft in de rol van Maatje voor de Zorg.

Even voorstellen aan ons Maatje in Zeeland Cor Jansen

Maaltijdservice

Ik ben twaalf jaar directeur geweest van CoCuisine, producent van verse maaltijden en maaltijdcomponenten voor zorginstellingen en particulieren. Daarna ben ik gestart met een unieke maaltijdservice aan huis. Ik ben dus al jaren vertrouwd met de doelgroep waar ook Maatje zich op richt. Ik ken Philip van de IVA Business School in Driebergen. We hebben dezelfde opleiding gedaan en later, met een aantal anderen, hebben we een businessclub opgericht. Daar is een jarenlange vriendschap uitgegroeid. Toen Philip, Fred en Pieter speelden met het idee voor Maatje, sprak ik daar regelmatig over met Philip. Ik geloof in de toegevoegde waarde van het concept.

Oud worden met fatsoenlijke zorg en aandacht

Ik zie het zo vaak bij oudere mensen. Hun hele leven hebben ze betaald om op hun oude dag goed verzorgd te worden. Als ze dan eindelijk wat hulp nodig hebben, krijgen ze zorg waarbij efficiëntie en tijd voorop staan. Het stukje aandacht, daar wordt volledig aan voorbij gegaan. Zitten ze gespannen te wachten tot de thuiszorg komt, dat kan toch niet de bedoeling zijn? En dat wordt alleen maar erger. Op een bepaald moment verhuis je naar een klein kamertje in een verzorgingstehuis, waar je de dag door moet brengen in een gemeenschappelijke ruimte. Als dat kan, is het toch veel fijner om oud te worden in je eigen vertrouwde omgeving met een stuk fatsoenlijke zorg en aandacht?

Verschraalde thuiszorg

Dus toen Maatje in het leven werd geroepen, voelde ik daar direct iets voor. Het is toch prachtig als je naast die gezonde maaltijd ook gezonde zorg kunt leveren en zo de doelgroep nog beter kunt bedienen? In beide gevallen speel je in op een hiaat in het overheidsbeleid. De overheid wil dat mensen langer thuis blijven wonen, maar dan krijgen ze wel te maken met die verschraalde thuiszorg. Maatje vult dat gat heel mooi. Dat geldt ook voor mijn maaltijdservice. Je kunt wel willen dat mensen thuis blijven wonen, maar als ze niet zelf hun maaltijd kunnen koken, sta je toch mooi voor een uitdaging. Als ondernemer in de zorg kan ik op beide vlakken inspringen en zorgen dat de mensen daadwerkelijk langer thuis kunnen blijven wonen. Op een fijne manier.

Hoge kwaliteit

Ik ben net een paar weken aan de slag als Maatje. In eerste instantie richt ik me vooral op de mantelzorg, het stukje wat kinderen of andere naasten niet kunnen oppakken, daar kan ik inspringen. Maar de verwachting is dat mensen, naarmate ze ouder worden, behoefte krijgen aan aanvullende zorg. Dan is het zaak het hoge kwaliteitsniveau dat ik heb neergezet als mantelzorger door te trekken naar andere zorgtaken.

Zorg je mee?

Lijkt het jou ook interessant om je als Maatje voor de Zorg bij ons aan te sluiten – als ondernemer of als zorgmedewerker –, neem dan nu de eerste stap: neem contact met ons op om kennis te maken.

Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure