Kwaliteit van onze Maatjes? Zo houden we die hoog

Ronald Bakker is verantwoordelijk voor de kwaliteit en training van Maatjes die zorg gaan verlenen. In deze blog vertelt hij wat daarbij komt kijken.

Kwaliteit van onze Maatjes? Zo houden we die hoog

Franchise Formule met een innovatief platform

Wij geloven dat je samen meer bereikt. Daarom werken wij bij Maatje met een franchiseformule waarbij we onze Maatjes ondersteunen met een innovatief platform. Met dit platform ontzorgen we zowel de Maatjes als de zorgondernemers. Het geeft toegang tot alle faciliteiten, en is direct is gekoppeld aan een administratie- en opdrachten- en urensysteem. Het platform is heel eenvoudig in gebruik, maar om een eenduidige manier van werken te garanderen is een training altijd handig. Op het moment dat mensen besluiten toe te treden tot ons netwerk zorg ik dat ze wegwijs gemaakt worden in ons gedachtengoed en het systeem. Zo weten we niet alleen zeker dat iedereen op dezelfde manier zorg verleent maar ook declaraties indient en facturen schrijft, maar ook dat we de aangesloten zorgondernemers de Maatje-standaarden meegeven.

Feedbackloop

Tegelijkertijd zorg ik dat er een goede feedbackloop is. Als zorgondernemers of Maatjes bepaalde behoeften hebben, moeten ze dat ergens kunnen ventileren. Dat kan bij mij. Misschien is er behoefte aan een training voor een specifiek soort zorg, of een training hoe je om moet gaan met lastige situaties. Onze Maatjes zijn allemaal in het bezit van de juiste diploma's en registraties voor het werk dat ze doen, maar er kan natuurlijk gaandeweg een nieuwe behoefte ontstaan. Stel: een Maatje biedt zorg aan iemand die vooral behoefte heeft aan wat extra gezelschap en wat ondersteuning bij lichte klusjes in huis. In de loop der tijd kan er natuurlijk een bepaald ziektebeeld bij de cliënt ontstaan, waar het Maatje nog niet eerder mee te maken heeft gehad. Denk aan een training over hoe je de eerste signalen van dementie kunt herkennen of hoe je met beginnende dementie om moet gaan. Maar we zorgen ook goed voor onze zorgondernemers. Zij willen mogelijk meer leren op gebied van ondernemerschap of over de veranderende franchisewetgeving, waar vaak meer bij komt kijken. Als ik zo’n behoefte waarneem, zorg ik dat we daar opvolging aan geven. 

Negen-plus-organisatie

Wij richten ons met Maatje voor de Zorg op hoge kwaliteit van zorg. Wij vinden het heel belangrijk dat onze cliënten de beste hulp, aandacht en zorg krijgen, precies zoals we die zelf ook zouden willen krijgen. Wij bieden zorg die precies aansluit op de behoefte van onze cliënten, en dat kan alleen als je jezelf constant verbetert. Wij noemen onszelf niet voor niets een negen-plus-organisatie: wij spreken pas van kwaliteit als onze cliënten ons een 9+ geven. Het is natuurlijk geweldig om daar met mijn kennis en ervaring een constante bijdrage aan te kunnen leveren.

Zorg je mee?

Lijkt het jou ook interessant om je als Maatje voor de Zorg bij ons aan te sluiten, neem dan nu de eerste stap voor een toekomst als ondernemer: neem contact met ons op om een afspraak te maken of vraag het Ronald direct ronald@maatjevoordezorg.nl Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure