Ondernemer in de zorg? Maatje maakt het mogelijk

De zorg in Nederland is veranderd. Efficiëntie en papierwerk staan voorop en persoonlijke aandacht, daar wordt steeds meer aan voorbij gegaan. Een fijn praatje of een spontane helpende hand, daar is geen ruimte voor. Vreemd, want de overheid wil juist dat mensen langer thuis blijven wonen. Dan moeten mensen daar ook passende hulp bij kunnen krijgen, als dat nodig is. Voor ons reden genoeg om Maatje voor de Zorg te beginnen, een franchiseorganisatie waar zelfstandige zorgondernemers uit het hele land zich bij aan kunnen sluiten.

Vraag gratis brochure aan
Ondernemer in de zorg? Maatje maakt het mogelijk

Kwalitatief hoogwaardige zorg op maat

Onze franchiseondernemers zijn ondernemend en weten als de besten wat verlenen van zorg écht inhoudt. Neem Joanna Lubben, zorgondernemer in Zandvoort. Al jaren werkzaam in de zorg, maar de groeiende administratieve druk ging haar tegenstaan. Ze wilde ‘haar mensjes’ de best mogelijk zorg leveren, zonder dat dat door de hoge werkdruk onmogelijk werd gemaakt. De waarden van Maatje deden haar besluiten de overstap naar het ondernemerschap te maken. Het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg op maat, dat is waar Joanna blij van wordt en wat ze bij Maatje volop kan doen. Zoals ze zelf zegt: ‘Bij Maatje zijn de eerste vragen bij een intake: Wat zijn uw zorgbehoeftes? Wat vindt u belangrijk? Waar kunnen we u gelukkig mee maken? Dat werkt voor mij. Zorgen dat mensen zo lang mogelijk prettig thuis kunnen blijven wonen. En of dat nu gaat om de meeste ingewikkelde verpleegtechnische handelingen of om nagels lakken of een mandarijntje pellen, ik vind het allemaal prachtig. Die glimlach, dat handje op mijn wang, dat is waar ik het voor doe, daar draait het om. Net als bij Maatje.’

Samen bereik je meer

Samen bereik je meer. Vanuit die overtuiging hebben wij een franchiseformule ontwikkeld, waarbij we onze Maatjes ondersteunen bij het ondernemerschap. Met actieve begeleiding, training en een innovatief softwareplatform, ontzorgen wij jou in het ondernemen zodat jij volledig kunt focussen op het leveren van kwalitatief hoogwaardig zorg. Aanvragen van mensen binnen jouw rayon krijg je aangereikt via het platform, dat ook een eenvoudig administratief systeem biedt waarmee de facturen verstuurd kunnen worden. Maar net als de diensten die we onze cliënten bieden, bieden we ook onze franchisenemers maatwerk.

Cor is ons Maatje in Zeeland. Met jaren ervaring in de maaltijdproductie en maaltijdservice is hij al jaren vertrouwd met de doelgroep van Maatje. Het gaat hem aan het hart dat mensen niet in hun vertrouwde omgeving oud kunnen worden, alleen omdat een stuk zorg en aandacht ontbreekt. Hij hoorde over Maatje en zag direct dat ons concept inspeelt op een hiaat in het overheidsbeleid. Cor: ‘De overheid wil dat mensen langer thuis blijven wonen, maar dan krijgen ze wel te maken met die verschraalde thuiszorg. Maatje vult dat gat heel mooi. Dat geldt ook voor mijn maaltijdservice. Je kunt wel willen dat mensen thuis blijven wonen, maar als ze niet zelf hun maaltijd kunnen koken, sta je toch mooi voor een uitdaging. Als ondernemer in de zorg kan ik op beide vlakken inspringen en zorgen dat de mensen daadwerkelijk langer thuis kunnen blijven wonen. Op een fijne manier.’

Wat vragen wij

 • Heb je een hart voor mensen en kennis van de sector Zorg en Welzijn.
 • Zelfstandig ondernemerschap, met gedrevenheid en ambitie aan jouw ondernemerschap.
 • Je begrijpt dat bouwen aan vertrouwen met cliënten de basis van het succes is van Maatje voor de Zorg. 
 • Je betaalt eenmalig een entreefee van € 2.499,-. 
 • Voor het gebruik van de Maatje formule, toegang tot het platform en de ondersteuning betaal je een vastbedrag per maand v.a. € 499,-.
 • Binnen jouw zorgonderneming beschik je over de juiste zorgdiploma's, voor het leveren van de Maatje diensten. 

Wat bieden wij

 • Zelfstandig ondernemerschap; jij bepaalt, wij ondersteunen je.
 • Snelle start, met trainingen en het startpakket kom je beslagen ten ijs.
 • Een eigen exclusief rayon op basis van het aantal huishoudens
 • Via een kant-en-klare omgeving toegang tot alle benodigde faciliteiten, die een zorgonderneming nodig heeft.
 • Automatische aanlevering van leads in je inbox om op te volgen.
 • Samenwerkingsperiode van minimaal 5 jaar, met verlenging. 
 • Gedurende de samenwerking professionele begeleiding bij de uitvoering en uitdagingen van jouw bedrijf. 

Worden wij Maatjes? 

Sta jij, net als Joanna en Cor, altijd klaar om iets extra's voor een ander te doen? Zie jij zorg als een persoonlijke missie en zie je het zitten om je als zelfstandig zorgondernemer aan te sluiten bij een snelgroeiend zorgconcept? Meld je dan aan als Maatje in een van de beschikbare regio's. Combineer de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap met het gemak en de ondersteuning van een landelijke formule voor zorgspecialisten. Samen zorgen we dat onze cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

 

Recensies

Wij zijn pas tevreden wanneer onze klanten zonder zorgen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Afbeelding Joanna Lubben
Joanna Lubben

Als Maatje voel ik geen druk meer van strakke planning en administratieve last. Zo kan ik de kwaliteit bieden die ik wil en heb ik meer tijd voor mijn gezin..

Afbeelding 35c33dd2-b889-4262-b727-3902b2ccefcf
Wij zoeken nog Franchisenemers voor
 • Amersfoort
 • Amsterdam
 • Bergen
 • Den Bosch
 • Den Haag
 • Gooi
 • Utrecht

Zorg je mee?

Lijkt het jou ook interessant om je als zorgondernemer bij ons aan te sluiten, neem dan nu de eerste stap: neem contact met ons op om kennis te maken.

Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure