Wie geef jij een steuntje in de rug?

Wat stond er bij jou tijdens de paasdagen op tafel? Een lekker zachtgekookt eitje? Een boterlammetje? Een heerlijke paasstol met amandelspijs? Bij 400.000 Nederlanders stond er helemaal niets op tafel. Tijdens Pasen niet, maar vandaag ook niet, en hoogstwaarschijnlijk morgen ook niet. Voor een klein bedrag per maand kun je boodschappenmaatje worden. Als Vriend van het Rode Kruis draagt Maatje bij aan voedselnoodhulp in Nederland. Ook jij kunt mensen in voedselnood een steuntje in de rug geven.

Wie geef jij een steuntje in de rug?

Lege koelkast

Een koelkast met lege planken die je aanstaren. Zonder warme maaltijd naar bed. Het is het verhaal van meer dan 400.000 mensen in Nederland. Ze houden, na het betalen van de vaste lasten, te weinig over voor boodschappen. Gezinnen, alleenstaanden en ouderen die tussen wal en schip vallen omdat ze niet in aanmerking komen voor reguliere voedselhulp. Helaas kan het iedereen overkomen. Neem Edwin bijvoorbeeld, een hardwerkende zelfstandig schilder die door gezondheidsproblemen zijn bedrijf moest opgeven. Voor hij het wist, was zijn spaargeld op en liep Edwin bedelend door Amsterdam.

Steuntje in de rug 

Wij van Maatje vinden dat een dagelijkse maaltijd voor niemand een probleem mag zijn. Daarom zijn wij als organisatie Vriend van het Rode Kruis. Het Rode Kruis biedt onder andere voedselhulp in Nederland. Ook particulieren kunnen nu mensen een steuntje in de rug geven met een boodschappenkaart. Je kunt al vanaf € 2,50 per maand boodschappenmaatje worden. Daarmee geef je mensen die dit het hardst nodig hebben één warme maaltijd per maand. Zo behouden ze hun vrijheid en waardigheid. Geef jij iemand gedurende zes maanden een steuntje in de rug met boodschappen? Lees meer over dit initiatief op de site van het Rode Kruis.

Zorg als persoonlijke missie 

Maatje is Vriend van het Rode Kruis. Maar Maatje vindt het ook heel belangrijk dat iedereen die daar behoefte aan heeft goede zorg kan krijgen. Zorg waar iedereen blij van wordt. Wij leveren zorg zoals we die zelf ook zouden willen krijgen. Maatje voor de Zorg is een transparant, overzichtelijk en innovatief platform waarmee je kwalitatief hoogwaardige zorg in kunt kopen. Zorg die wordt geleverd door professionals die zorg als hun persoonlijke missie zien en daar een passende beloning voor krijgen.

Nieuwsgierig?

Wil je alle informatie op je gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan. Liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek in. Dat kan via ons formulier, maar je kunt natuurlijk ook altijd bellen met 085-3037880.

Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure