Maatje is vriend van het Rode Kruis

Maatje is er voor iedereen, van jong tot oud, zodat iedereen die dat nodig heeft de beste hulp, aandacht en zorg krijgt, precies zoals we die zelf ook zouden willen krijgen. Dat gunnen we ook mensen in nood, en daarom steunen wij het Rode Kruis. Wat doet het Rode Kruis en waarom is Maatje Vriend van het Rode Kruis?

Maatje is vriend van het Rode Kruis

Wat doet het Rode Kruis?

Het Rode Kruis biedt hulp aan mensen in nood. Dat varieert van blarenplakken tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tot het voorkomen van rampen door het plaatsen van waarschuwingssystemen voor slecht weer. Maar ook als je in glas bent gaan staan bij een festival, als je je huis uit moet door een gaslek, voedselhulp nodig hebt of als je gevlucht bent voor een oorlog of natuurramp. Het Rode Kruis biedt niet alleen dagelijks hulp aan hen die dat het hardste nodig hebben, dichtbij huis of ver weg, ze maakt ook gemeenschappen weerbaarder, zodat zij in de toekomst beter in staat zijn zichzelf en anderen te helpen. Dat doet het Nederlandse Rode Kruis al 151 jaar, inmiddels met 384 beroepskrachten en 20.857 vrijwilligers.

Waarom is Maatje vriend van het Rode Kruis?

Als Vriend van het Rode Kruis investeer je, samen met de andere ondernemers, in innovatieve oplossingen die de hulpverlening van het Rode Kruis vooruithelpen. De Vrienden van het Rode Kruis is een groeiend netwerk van betrokken ondernemers die het belangrijk vinden een positieve bijdrage aan de wereld te leveren. Met de investeringen van de Vrienden van het Rode Kruis worden mensen in binnen- en buitenland zelfredzaam gemaakt, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor de impact van rampen.

Drie programma's

Als Vriend van het Rode Kruis investeren we in drie specifieke programma’s van het Rode Kruis. Zo dragen we bij aan het voorkomen van natuurgeweld op de Filipijnen door mangrovebomen te planten die de kust beschermen, waarschuwingssystemen te plaatsen, vrijwilligers te trainen in het geven van hygiënevoorlichting en toiletten te bouwen. Met het programma ‘Goed Voorbereid’ worden kwetsbaren in Nederland, zoals kinderen, ouderen en laaggeletterden, voorbereid op noodsituaties. Door te werken aan het risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden en het vergroten van het sociaal netwerk, maakt het Rode Kruis deze groep weerbaarder. Het derde initiatief dat we steunen als Vriend van het Rode Kruis is het 510 data-initiatief. Door het toegankelijk maken van data en informatie, wordt de kwaliteit en kosteneffectiviteit van humanitaire hulp verbeterd.

Samen impact maken

Samen impact maken. Dat is wat onze Maatjes doen, en dat doen ook de Vrienden van het Rode Kruis. Meer weten over het werk van het Rode Kruis? Check de website. Wil je weten wat Maatje precies doet? Vraag hier snel onze brochure aan. Liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek in. Dat kan via ons formulier, maar je kunt natuurlijk ook altijd bellen met
085-3037880.

Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure