Qualitytime in plaats van zorgtijd? Kies voor een Maatje

Je vader, moeder of geliefde heeft zorg nodig, maar zorgpersoneel heeft amper tijd voor de noodzakelijk zorghandelingen, laat staan voor een praatje of een spontane helpende hand. Particuliere thuiszorg? Onbetaalbaar of niet te vinden. Zo worden veel Nederlanders mantelzorger. Vaak gaat dat ten koste van de qualitytime die je met je vader, moeder of geliefde hebt. Door te kiezen voor een Maatje kun je weer even kind of geliefde worden, in plaats van verzorger.

 

 

Qualitytime in plaats van zorgtijd? Kies voor een Maatje

Mantelzorgers zwaar belast

Nederland kent zo’n vijf miljoen mantelzorgers van 16 jaar en ouder. Zo’n 17 procent daarvan geeft zowel langdurig (meer dan drie maanden) als intensief (meer dan acht uur per week) hulp. Het is dan ook niet vreemd dat een ruime helft daarvan zich zwaar belast voelt. In veel gevallen voelen mantelzorgers zich ook nog eens eenzaam. Hoe fijn zou het zijn als je even de zorg aan een ander over kan laten? Maar binnen de reguliere zorg komt het personeel amper toe aan de noodzakelijke zorghandelingen. De administratieve druk neemt toe, was ook de ervaring van Joanna, verpleegkundige in de ouderenzorg. Om even een mandarijntje te pellen of krulspelden in te zetten bij ‘haar mensjes’ was geen tijd. Particuliere zorg is vaak onbetaalbaar, zo weet ook onze medeoprichter Pieter.

Even de zorg uit handen

Het waren precies die negatieve ervaringen, die ons deden besluiten Maatje op te richten. Een Maatje zorgt voor een lekkere avondmaaltijd, neemt huishoudelijke taken uit handen, bespreekt het nieuws, helpt bij het – weer – oppakken van een hobby of het gezellig maken van een puzzel. Maar een Maatje helpt ook bij de persoonlijke verzorging of het toedienen van medicijnen en kan nacht- en waakdiensten draaien. Zo kan jij met een gerust hart de zorg even uit handen geven en weer even kind of geliefde zijn. 

Ervaren wat een Maatje kan betekenen?

Onze Maatjes leveren op allerlei verschillende manieren thuiszorg. Of het nu gaat om een beetje gezelschap, om het doen van boodschappen en lichthuishoudelijke klusjes of om een steuntje in de rug bij een ziekenhuis- of doktersbezoek, een Maatje staat je bij. Zelfs een slaapdienst of hulp bij de administratie behoort tot de mogelijkheden. Heeft je een specifieke wens waarmee we jou of je vader, moeder of geliefde een plezier kunnen doen? Je kunt nu gratis drie uur een Maatje inzetten om bekend te raken met onze dienst. Bespreek je wensen met ons, wij denken graag mee. Wij zoeken een passend Maatje, voor het opbouwen van een plezierige vertrouwensband.

Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure