Zorgvilla aan huis! De vijf voordelen

Wie op de oude dag extra zorg nodig heeft, kan natuurlijk op zoek gaan naar een verpleeg- of verzorgingstehuis. Ben je op zoek naar wat extra comfort, kun je ook kiezen voor een zorgvilla. Vaak is dit een particulier verzorgings- of verpleeghuis, maar door te kiezen voor een Maatje kun je ook je eigen zorgvilla creëren. Een zorgvilla aan huis! Wat zijn de voordelen van een zorgvilla en hoe past een zorgvilla aan huis in dat beeld?

Zorgvilla aan huis! De vijf voordelen

1. Een zorgvilla is kleinschalig

Veel verpleegtehuizen zijn grootschalig, woonvilla’s zijn dat niet. Met een Maatje kun je je eigen huis omtoveren tot een zorgvilla. En laten we eerlijk zijn, zo kleinschalig als je eigen huis, dat is natuurlijk geen enkele zorgvilla.

2. Statige panden

Veel zorgvilla’s zijn gevestigd in prachtige panden. Van landhuis tot grachtenpand en van herenhuis tot een eigen landgoed. Ook al woon je zelf niet in zo’n prachtig pand, het is je eigen huis, waar je ooit met heel je hart voor gekozen hebt en waar je hele geschiedenis ligt. Daar kan geen grachtenpand tegenop toch?

3. Uitstekende service en voorzieningen

Het niveau van service en voorzieningen is in een zorgvilla hoger dan in een gewoon verpleeg- of verzorgingstehuis. Die avondmaaltijd waar je zo van houdt, geserveerd op het moment dat jij er zin in hebt, of een kapper aan huis? Wil je dat huishoudelijke taken uit handen worden genomen? Met een Maatje krijg je het precies zoals je het hebben wilt. 

4. Veel tijd en aandacht voor de bewoners

Een zorgvilla heeft minder kamers – en dus minder bewoners – dan een traditioneel verpleeg- of verzorgingstehuis. Daardoor kunnen de bewoners meer tijd en aandacht krijgen. Heb je behoefte aan een fijn gesprek, het maken van een puzzel, het doen van een spelletje, het bespreken van het nieuws of het oppakken van een hobby? Met een Maatje aan huis, krijg je alle tijd en aandacht die je maar wenst. Of wil je graag thuis genieten van de persoonlijke verzorging van bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist? Een Maatje kan het voor je regelen.

5. Geschikt voor echtparen

In de meeste zorgvilla’s ben je ook als echtpaar welkom. Dat is een groot voordeel boven een regulier verpleeghuis, waarbij een gezonde partner en een partner die zorg nodig heeft toch vaak van elkaar worden gescheiden, blijkt uit berichten van ouderenorganisatie ANBO. Met een Maatje aan Huis is daar natuurlijk geen sprake van!

Nieuwsgierig?

Zorgvilla’s in particuliere woonzorgcentra of in particuliere verpleeghuizen kennen vaak een wachtlijst. Bovendien is het prijskaartje een groot nadeel. Kies je voor een Maatje, dan haal je de zorgvilla aan huis. Zonder wachtlijst, met zorg op maat en een veel flexibeler prijskaartje. Wil je op je gemak eens meer lezen over wat Maatje voor de Zorg voor je kan betekenen? Nu of in de toekomst? Vraag hier snel onze brochure aan. Liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek in. Dat kan via ons formulier, maar je kunt natuurlijk ook altijd bellen met 085-3037880.
Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure