Rustig op vakantie? Met een Maatje lukt het wel

Eindelijk mogen we weer op vakantie. Na anderhalf jaar coronamaatregelen zijn we daar wel aan toe moet z’n allen. Maar hoe doe je dat als je verantwoordelijk bent voor de zorg voor een ouder of andere naaste? Dankzij de – tijdelijke – inzet van een Maatje kun je met een gerust hart op pad. 

Rustig op vakantie? Met een Maatje lukt het wel

Extra zorg

De kans is groot dat er, als je mantelzorger bent, sinds de uitbraak van het coronavirus extra zorg op je schouders is komen te rusten. Dagbesteding viel weg, vrijwilligers konden niet meer langskomen en je ouder of andere naaste kon moeilijk bezoek ontvangen. En dan hebben we het nog niet gehad over de mogelijke angst die je voelde om je naaste te besmetten. Inmiddels is een groot deel van de bevolking gevaccineerd en zijn de coronamaatregelen flink versoepeld. We mogen zelfs weer op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies, en dat zijn er inmiddels aardig wat.

Gerust hart

Misschien heb je het gevoel dat een vakantie – of dat nu naar het buitenland is of in Nederland – onmogelijk is, vanwege je verantwoordelijkheid als mantelzorger. Maar ook jij hebt ontspanning nodig. Als je niet goed voor jezelf zorgt, is de kans groot dat je straks ook niet meer voor een ander kunt zorgen en daar is niemand bij gebaat. Maar dat je niet zomaar weg kunt, begrijpen wij als geen ander. Door een Maatje in te schakelen, kun je met een gerust hart toch even op pad.

Glimlach

Of het nu gaat om een beetje gezelschap, om wat hulp in huis of om verzorging na een operatie, wond of bij een stoma of om een stukje persoonlijke verzorging bij alledaagse handelingen, een Maatje neemt het graag van je over. Dat kan voor langere tijd, maar ook voor een kortere periode. En wees gerust, onze Maatjes worden niet zomaar Maatje. Neem Joanna Lubben, Maatje in Zandvoort. Ze doet alles om bij ‘haar mensen’ een glimlach tevoorschijn te toveren. Zij zegt: ‘Iemand blij maken, dat is toch veel belangrijker dan alles alleen maar doen zoals je is geleerd tijdens je opleiding? Dat is ook verlenen van zorg.’ Als je dat weet, is het dan niet iets makkelijker om de zorg – misschien eventjes maar – uit handen te geven?

Nieuwsgierig?

Wil je op je gemak eens meer lezen over wat Maatje voor de Zorg voor je kan betekenen? Nu of in de toekomst? Vraag hier snel onze brochure aan. Liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek in. Dat kan via ons formulier, maar je kunt natuurlijk ook altijd bellen met 085-3037880.Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure