Die persoonlijke betrokkenheid, daar staan we voor

Marwo Muse koos zes jaar geleden de zorg. Het was haar droom om zelf een eigen thuiszorgorganisatie te starten, maar dat was moeilijker dan ze dacht. Toen ze hoorde over het franchiseconcept van Maatje, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Inmiddels runt Marwo haar eigen Maatje-organisatie in de regio Amsterdam, tot groot plezier van haarzelf en haar cliënten.

Die persoonlijke betrokkenheid, daar staan we voor

Hart voor de zorg 

Van jongs af aan heb ik al een hart voor de zorg. Hoe ik dat precies ging invullen, is wel even een zoektocht geweest. In eerste instantie wilde ik mondhygiënist worden, maar mijn moeder – zij kent me als geen ander – dacht dat de algemene zorg meer iets voor mij was. Dat voelde zo goed dat ik een opleiding tot verpleegkundige ben gaan doen. Op een gegeven moment had ik, door omstandigheden, behoefte aan een tussenjaar. Ik ben toen aan het werk gegaan in een zorginstelling. Dat paste zo goed bij me, dat ik de motivatie vond om mijn opleiding weer op te pakken.

Praktijkmens

Tijdens mijn opleiding merkte ik heel duidelijk dat ik meer ben weggelegd voor de praktijk. Urenlang met mijn neus in de boeken, dat is niks voor mij, maar als ik aan het werk ben, kan ik me wel goed focussen. Dat heb ik inmiddels geaccepteerd. Op een gegeven moment startte ik als zelfstandig ondernemer in de skincare en zo ontdekte ik dat ik heel goed ben in het regelen en plannen van dingen. Het begon te kriebelen en het idee ontstond om een eigen instelling in de thuiszorg te beginnen, maar hoe pak je zoiets aan? Daar komt heel veel bij kijken. Tijdens een nachtdienst was ik wat aan het googelen en toen kwam ik bij Maatje terecht.

Innovatief platform

Maatje werkt met een franchiseformule, waarbij zowel de Maatjes als de zorgondernemers worden ondersteund met een innovatief platform, dat toegang geeft tot alle faciliteiten zoals een administratie- en opdrachten- en urensysteem. Dat kwam als geroepen. Ik twijfelde geen moment en heb me direct aangemeld. Inmiddels ben ik gestart als franchisenemer in de regio Amsterdam. 

Mijn eerste cliënt was een lieve dame in Buitenveldert. In principe ben ik bij haar op maandag en donderdag, maar soms heeft ze wat extra’s nodig, bijvoorbeeld als ze wat boodschappen nodig heeft. Dan mag ze me altijd bellen en als ik tijd heb, kom ik. Ik voel me echt persoonlijk betrokken. Dat is waar Maatje voor staat en dat is ook hoe ik zorg wil leveren. In de reguliere thuiszorg had ik tien minuten om de noodzakelijke handelingen uit te voeren en dan moest ik weer naar de volgende cliënt, soms met pijn in het hart. Een kopje koffie zetten, dat valt niet onder de verzekering. Dat zal je bij Maatje nooit te horen krijgen.

Zorg je mee?

Lijkt het jou ook interessant om je als Maatje voor de Zorg bij ons aan te sluiten – als ondernemer of als zorgmedewerker –, neem dan nu de eerste stap: neem contact met ons op om kennis te maken.Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure