Fijn gezelschap, voor iedereen binnen handbereik

Een beetje gezelschap, niemand kan zonder. Toch zijn er veel ouderen die zich eenzaam voelen en voor wie gezelschap niet vanzelfsprekend is. Dat kan anders, vinden wij.

Fijn gezelschap, voor iedereen binnen handbereik

Eenzaamheid onder ouderen groot

In 2020 gaf 47 procent van de volwassen bevolking aan eenzaam te zijn. Bij ouderen is dit percentage een stuk hoger. Van alle 75-plussers voelt 56 procent zich eenzaam en 12 procent ernstig eenzaam. Boven de 85-plussers voelt twee derde (66 procent) zich eenzaam en 14 procent zich ernstig eenzaam. Die eenzaamheid kan ten koste gaan van het emotionele en fysieke welzijn.

Oorzaken

Aan die eenzaamheid kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen. Zo kan een scheiding of het verlies van een partner ervoor zorgen dat iemand zich eenzaam voelt, maar ook een verhuizing kan ervoor zorgen dat mensen moeten investeren in een nieuw sociaal netwerk. Bovendien maakt lang niet iedereen even gemakkelijk contact. Gebrek aan sociale vaardigheden, een negatief zelfbeeld of een sterke verlegenheid zijn persoonlijke eigenschappen die een rol spelen bij het leggen van contact.

Gezelschap maakt de dag een stukje leuker

Een beetje gezelschap is niet alleen broodnodig voor mensen die eenzaam zijn. Een maatje dat even onverdeelde aandacht voor je heeft, zonder tijdsdruk, geeft je zelfvertrouwen een boost en zorgt dat ervoor dat de dag simpelweg een stukje leuker is. Dat is precies wat Maatje kan bieden.

Gezelschap komt in vele vormen

In de Dikke Van Dale wordt gezelschap gedefinieerd als ‘het samenzijn met anderen’. Dat kan vele vormen hebben. Wat kan Maatje hierin betekenen?

Een goed gesprek: Het bespreken van het nieuws, je zorgen met iemand delen of gewoon even praten over wat je bezighoudt onder het genot van een kopje koffie of thee. Als we midden in het leven staan, realiseren we ons vaak niet hoe belangrijk een beetje onverdeelde aandacht is. Onze Maatjes kunnen die aandacht geven.

Even op pad: Zelf een paar boodschappen doen, even op je gemak op zoek naar een nieuwe jurk of een paar mooie schoenen, een rondje wandelen door het park, een – verre – vriend bezoeken. Als je wat ouder bent, is dat misschien best spannend. Een Maatje brengt deze zelfstandigheid weer terug in je leven.

Een hobby oppakken: Een puzzel leggen, weer eens werk maken van een oude hobby of een gezelschapsspelletje doen. Het is niet alleen gezelliger samen, soms is het alleen niet eens mogelijk. Onze Maatjes doen gezellig met je mee!

Zorg waar je blij van wordt

Maatje voor de Zorg biedt een transparant, overzichtelijk en innovatief platform waarmee je kwalitatief hoogwaardige zorg in kunt kopen. Zorg die wordt geleverd door professionals die zorg als hun persoonlijke missie zien en daar een passende beloning voor krijgen. Kortom: zorg waar iedereen blij van wordt, zorg zoals we die zelf ook zouden willen krijgen.

Nieuwsgierig?

Wil je alle informatie op je gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan. Liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek in. Dat kan via ons formulier, maar je kunt natuurlijk ook altijd bellen met 085-3037880.

Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure