Ga d'r op uit! Dit zijn de top-5-activiteiten van de winter

Met een Maatje kun je een fijn gesprek voeren, een spelletje doen of een puzzel maken, maar je kunt er natuurlijk ook lekker op uit in Nederland. Met een Maatje is het allemaal net even leuker en gemakkelijker. Dit zijn de top-5-activiteiten.

Ga d'r op uit! Dit zijn de top-5-activiteiten van de winter

  1. Wandelen in het bos

Hoe heerlijk om na een lange periode van binnen zitten een frisse wandeling te maken. Het Gelderse Speulder- en Sprielderbos is, als een van de oudste oerbossen van Nederland, door Staatsbosbeheer uitgeroepen tot het mooiste bos van het land. Andere prachtige bossen zijn het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant, het Baarnse bos in Utrecht en de Pan van Persijn (het Panbos) in het Zuid-Hollandse Katwijk. Op de site van Natuurmonumenten zijn meer mooie bossen te vinden, inclusief korte en langere wandelroutes.

  1. Naar de dierentuin

Dierentuinen zijn er in allerlei soorten en maten. De grootste van Nederland is Safaripark Beekse Bergen, de kleinste vind je in Haarlem Noord: Artisklas. Hou je van apen, dan is de Apenheul the place to be. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Op Wikipedia vind je een lijst met alle 65 dierentuinen van Nederland.

  1. Bezoek een museum

Te koud, te nat of te veel wind om tijd buiten door te brengen? Dan kent Nederland honderden musea. Op Museumzoeken.nl vind je alle musea op plaatsnaam of provincie, inclusief informatie over openingstijden, prijzen en of de Museumkaart geldig is. Het kleinste museum vind je in Schoonhoven: een oud urinoir dat onder architectuur is gebouwd. Het grootste museum van Nederland is een verzameling van dertig kerken en synagogen die zijn verenigd door museum Catharijneconvent in Utrecht.

  1. Maak een ritje in een oude stoomtrein

Tussen Hoorn en Medemblik kun je met de museumstoomtram een ritje maken over een spoorlijn uit 1887. Tussen de Veluwe en de IJsselvallei rijdt een stoomtrein over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn Koningslijn. Ook in de stoomtrein tussen Goes en Borsele beleef je een treinreis zoals dat begin vorige eeuw gebeurde. Bij het smalspoormuseum in Valkenburg, in de buurt van Leiden, kun je ook een ritje maken met de oude locomotief met haar antieke houten rijtuigen.

  1. Geniet van een stadswandeling

Nederland kent zo veel mooie steden, maak eens een mooie wandeling door een oude stadskern. Wat de oudste stad van ons landje is, daar zijn de meningen over verdeeld, maar we weten zeker dat je in zowel Heerlen, Maastricht, Nijmegen als Voorburg een prachtige wandeling kunt maken. Maar ook in een stad als Leiden kun je volop genieten. Of je nu kiest voor de hofjes, het Singelpark of de Leidse Hout, Leiden biedt voor elk wat wils. Op reisroutes.nl vind je 32 mooie stadswandelingen.

Nieuwsgierig?

Wil je op je gemak eens meer lezen over wat Maatje voor de Zorg voor je kan betekenen? Nu of in de toekomst? Vraag hier snel onze brochure aan. Liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek in. Dat kan via ons formulier, maar je kunt natuurlijk ook altijd bellen met 085-3037880.Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure