De Zandvoortse Courant

Met Maatje voor de Zorg langer thuis wonen

Vanaf januari is er een particuliere zorgaabieder actief in Zandvoort: Maatje voor de Zorg. Het is een initatief van Pieter de Boer en Fred Louwerens. Zijn vinden dat de zorg beter kan. 

 

De Zandvoortse Courant

“We horen om ons heen dat mensen niet tevreden zijn met
de reguliere zorg. Het is de bedoeling om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Maar zo gauw je hulpbehoevend bent, ben je afhankelijk van thuiszorg. Die hulpverleners staan onder druk, alles moet op tijd. Een gesprek voeren,

waar veel ouderen behoefte aan hebben, zit er niet meer in”, schetst Pieter.
Daarom willen Pieter en Fred het anders doen. Hun concept is duidelijk. Maatje voor de Zorg is een platform met aan de ene kant maatjes die hulp verlenen en aan de andere kant mensen die graag hulp op maat willen krijgen. “Wij werken met vaste hulpverleners, zodat het voor de klant vertrouwd voelt.”
Pieter: “Uit gesprekken die we voeren blijkt dat er veel behoefte is aan zorg zoals Maatje voor de Zorg die kan bieden. Zo vinden kinderen het een fijn idee als hun vader of moeder goed verzorgd kan worden.
Vooral als ze zelf niet in de buurt wonen.
Ze hebben er graag geld voor over om het mogelijk te maken dat hun naasten op deze manier thuis kunnen blijven wonen.”

Fred: “Er zijn drie mogelijkheden. De simpelste daarvan is het bieden van gezelschap. Dat kan variëren van een luisterend oor zijn, boodschappen doen, een stukje wandelen, spelletjes doen, met iemand naar de dokter gaan, winkelen of naar het theater gaan. Alles is mogelijk.”
Pieter vult aan: “Er zijn ook ouderen die dagelijks hulp nodig hebben, zoals persoonlijke verzorging,
schoonmaken, medicijnen toedienen etc. Ook daar kunnen we voor zorgen. Als derde mogelijkheid bieden wij zorg op maat bij ziekte of herstel van een operatie. Waar gaat dat beter dan in je eigen huis?” Ook biedt Maatje voor de Zorg 24 uurszorg met nacht- en waakdiensten. Uiteraard zijn deze verzorgers in het bezit van de juiste kwalificaties en diploma's.

Zo wil Maatje voor de Zorg ouderen een #jne oude dag bezorgen. “Wij leveren met liefde een stukje zorg op maat, zodat senioren weer het gevoel hebben de baas over hun eigen leven
te zijn.” Wat de kosten betreft: voor de drie categorieën betaalt de klant per uur voor de zorg die wordt geboden. Meer informatie is te vinden op www.maatjevoorouderen.nl

Bron: De Zandvoortse Courant 

 

Icon x

Alle informatie op uw gemak nog eens doorlezen of met iemand delen? Vraag hier snel onze brochure aan.

Vraag gratis brochure aan

Icon 2

Wilt u liever persoonlijk kennismaken voor meer informatie? Wij plannen graag een (video)gesprek met u in.

Persoonlijk kennismaken
Brochure